Natuurlijk kan het voorkomen dat een item niet past of anderszins niet goed is. Dat is geen probleem bij We Dress Kids. Je kunt je retouren, zonder opgaaf van reden, tot 14 dagen na ontvangst van je order aanmelden. Zorg er dan voor dat, na goedkeuring en bevestiging van ons per email van je aanvraag, de items binnen 14 dagen aan ons geretourneerd zijn. Wanneer je je complete bestelling retourneert zullen we, indien van toepassing, uiteraard ook de betaalde verzendkosten terug storten.

Hoe kan ik mijn artikelen retourneren?
Meld je retour aan door een email te sturen aan info@wedresskids.com. Vermeld daarin alsjeblieft het ordernummer en het artikel waar het om gaat. Bij akkoord ontvange je van ons een email met RMA-nummer. Gelieve deze te noteren op de retourzending zodat we deze direct kunnen koppelen aan je aanvraag.
Retouren die niet volgens bovenstaande procedure zijn aangemeld kunnen we helaas niet in behandeling nemen.

De verzendkosten voor de retourzending zijn voor je eigen rekening. Informeer bij de door jou gekozen vervoerder naar de huidige tarieven. Tip: vraag bij afgifte van het pakket naar een verzendbewijs en bewaar deze in ieder geval tot je van ons bericht hebt gehad dat je zending is ontvangen.

Omdat veel vervoerders er voor kiezen om geen gebruik meer te maken van papieren 'niet thuis' briefjes in de brievenbus, willen we je dringend verzoeken ons emailadres (info@wedresskids.com) te vermelden bij het terug sturen van je zending. Zo worden wij op de hoogte gehouden van het verloop van je zending. Soms worden zendingen namelijk buiten onze openingstijden aangeboden. Mocht je zending dan bijvoorbeeld op een pakketpunt worden afgeleverd, dan worden wij daarvan in ieder geval per email op de hoogte gesteld en loopt de verwerking ervan geen onnodige vertraging op.

Retourvoorwaarden

Enige aanspraak op een kortingsactie vervalt indien je artikelen uit een bestelling retourneert en het totaalbedrag daarmee uitkomt onder het drempelbedrag van de betreffende actie. Dit zal verrekend worden met de geretourneerde artikelen.

Wanneer het bestelbedrag na retouren onder het drempelbedrag voor gratis verzending uitkomt, zijn wij helaas genoodzaakt de verzendkosten in mindering te brengen op het te restitueren bedrag.

In het geval er bij een actie gratis artikelen zijn toe gestuurd, dienen deze ook te worden geretourneerd bij een volledige retourzending. Dit geldt ook wanneer een deel van de order wordt geretourneerd waardoor de oorspronkelijke voorwaarde voor het verkrijgen van het gratis artikel niet langer gehaald wordt. Indien deze artikelen niet door je worden mee gestuurd, zullen deze alsnog in rekening worden gebracht of worden verrekend met de terugbetaling van je retourzending.

We Dress Kids behoudt zich het recht voor om retourzendingen die buiten de gestelde termijn zijn verstuurd, of artikelen die niet in dezelfde staat verkeren als waarin ze zijn verstuurd, te weigeren of een percentage in te houden bij het vergoeden van de aanschafprijs. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de staat van de kleding, de originele verpakking (indien van toepassing) of aangehechte prijskaartjes.

Zodra we jouw retour in goede orde hebben ontvangen, ontvang je van ons een bevestiging per e-mail. Je ontvangt het aankoopbedrag doorgaans binnen 2 werkdagen, doch uiterlijk binnen 10 werkdagen terug op dezelfde manier als waarop je de bestelling hebt betaald. Houd er rekening mee dat het terugstorten op een creditcard altijd afhankelijk is van de handelingssnelheid van de creditcardmaatschappij.